Tarikh      :   21 Februari 2021

 Masa       :   04:00 PM - 06.00 PM      

 Lokasi     :   PIK Melawi 

 Peserta   :   2 Orang

Tujuan

Memberikan peluang kepada peserta untuk membuat permohonan bantuan ushawan dalam laman web rasmi kerajaan.

Aktiviti

Peserta hadir untuk mengisi permohonan bantuan usahawan PKS Mikro dalam laman web rasmi kelolaan kerajaan negeri kelantan. Peserta diberi tunjuk ajar tentang cara memasukkan maklumat ke dalam laman web tersebut serta cara memuat naik dokumen ssm ke dalam borang permohonan online tersebut. Peserta juga mencetak borang yang di isi berserta senarai semakan untuk tujuan rujukan. 

Gambar Disini.

 Tarikh     :    20 Februari 2021

 Masa       :   02:30 PM - 05:30 PM      

 Lokasi     :   PIK Melawi 

 Peserta   :   5 Orang

Tujuan

Memberikan peluang kepada peserta untuk mengikuti Seminar Gempur SPM 2021 (Bahasa Inggeris) bagi persediaan untuk menempuhi peperiksaan SPM.

Aktiviti

Peserta merupakan pelajar Tingkatan 5 yang bakal menduduki peperiksaan SPM 2021. Peserta melaksanakan pembelajaran secara online menerusi aplikasi zoom yang di muat turun di komputer Pusat Internet Komuniti. Peserta pada kali ini di ajar subjek Bahasa Inggeris oleh guru yang mengendalikan seminar Gempur SPM 2021. Peserta juga diberikan nota sebagai rujukan dan latihan tambahan sebagai ulangkaji. 

Gambar Disini.

 Tarikh     :    19 Februari 2021

 Masa       :   02:30 PM - 05:30 PM      

 Lokasi     :   PIK Melawi 

 Peserta   :   5 Orang

Tujuan

Memberikan peluang kepada peserta untuk mengikuti Seminar Gempur SPM 2021 bagi persediaan untuk menempuhi peperiksaan SPM.

Aktiviti

Peserta merupakan pelajar Tingkatan 5 yang bakal menduduki peperiksaan SPM 2021. Peserta melaksanakan pembelajaran secara online menerusi aplikasi zoom yang di muat turun di komputer Pusat Internet Komuniti. Peserta pada kali ini di ajar subjek sejarah oleh guru yang mengendalikan seminar pembelajaran online dan peserta juga diberikan nota sebagai rujukan. 

Gambar Disini.

 Tarikh     :    20 Februari 2021

 Masa       :   09:30 AM - 12:30 PM      

 Lokasi     :   PIK Melawi 

 Peserta   :   2 Orang

Tujuan

Memberikan peluang kepada peserta untuk mengikuti Seminar Gempur SPM 2021 (Matematik) bagi persediaan untuk menempuhi peperiksaan SPM.

Aktiviti

Peserta merupakan pelajar Tingkatan 5 yang bakal menduduki peperiksaan SPM 2021. Peserta melaksanakan pembelajaran secara online menerusi aplikasi zoom yang di muat turun di komputer Pusat Internet Komuniti. Peserta pada kali ini di ajar subjek Matematik oleh guru yang mengendalikan seminar Gempur SPM 2021. Peserta juga diberikan nota sebagai rujukan dan latihan tambahan sebagai ulangkaji. 

Gambar Disini.

 Tarikh     :    04 Februari 2021

 Masa       :   02:00 PM - 05:00 PM      

 Lokasi     :   PIK Melawi 

 Peserta   :   3 Orang

Tujuan

Memberikan peluang kepada peserta untuk mahir dalam penggunaan microsoft office terutama microsoft powerpoint dan excel.

Aktiviti

Peserta merupakan penuntut tingkatan 6 yang melaksanakan pembelajaran secara online. Peserta di ajar untuk menggunakan microsoft office powerpoint dengan cara yang betul dan pantas untuk menyiapkan assignment yang diberi oleh pensyarah. Tunjuk ajar juga diberikan dalam membuat suntingan gambar dan cara untuk memasukkan gambar ke dalam slide power point. Peserta juga mencetak assignment yang dibuat untuk dihantar pada guru.

Gambar Disini.